Fossiele brandstoffen

Fossiele brandstoffen zijn eeuwenoude brandstoffen. Het zijn brandstoffen welke ontstaan zijn uit de overblijfselen van plantaardige en dierlijke leven in een ver verleden. Onder deze brandstoffen vallen aardgassen, aardolie, steenkool en ook bruinkool.

Waarom fossiele brandstoffen gebruiken?

Het is tegenwoordig gemakkelijk om fossiele brandstoffen te winnen en te verbranden om de energie er uit te halen. Gedurende de industriële revolutie werd al snel duidelijk dat wanneer er veel fossiele brandstoffen verbruikt werden, dit niet goed was voor het milieu en de omgeving.

Politiek

Aangezien we allemaal erg afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen is het vaak een reden geweest om internationale machtspolitiek hierover te voeren. Zelfs landen waar geen fossiele brandstoffen voorkomen kunnen opeens van belang zijn, omdat er pijpleidingen door het land gaan. Hierdoor is het plots een politiek belangrijk land geworden.

Milieu

Het grootste nadeel van de verbranding van fossiele brandstoffen is toch wel dat er veel koolstofdioxide vrijkomt. En dat gebeurt in zulke grote hoeveelheden, dat er een broeikaseffect is ontstaan welke leidt tot de opwarming van de aarde. Dit moeten we natuurlijk voorkomen. Het is daarom goed dat steeds meer mensen kijken naar de mogelijkheden om duurzame energie te gebruiken.

Meer begrippen:
> Ampèremeter
> Azimut
> Feed-in tarief
> Gelijkstroom
> Groene stroom
> Groep
> Passieve zonne-energie
> Warmtepomp
> Wattpiek
> Zelf stroom opwekken
> Zonnecel

Of bekijk alle begrippen.

Vind de beste vakman...

Vergelijk zonnepaneelbedrijven