Montagekosten van zonnepanelen

De montagekosten van zonnepanelen liggen ongeveer op 25% tot 30% van de aankoopprijs. Deze bedragen dan, afhankelijk van de hoeveelheid panelen, tussen de €500 euro en de €3.000 euro. Als je tussen de 5 en 8 panelen wilt laten plaatsen dan kost de installatie ongeveer €500 euro, bij meer dan 40 panelen (denk aan een schooldak of een boerderij) liggen de kosten op ongeveer €3.000 euro.

Plaatsing zonnepanelen

Besparen op montagekosten

Je kunt, als je technisch onderlegd bent, zelf je zonnepanelen plaatsen. Dat bespaart je deze kosten, maar kan echter alleen als de installatie kleiner dan 600 wattpiek is. Een groep van 16 ampère in de meterkast kan met maximaal 3.600 Watt belast worden. Daardoor vergen grotere installaties dan ook minimaal 1 aparte groep in de meterkast. Systemen kleiner dan 600 wattpiek kun je aansluiten op een stopcontact. Grotere systemen vergen een koppeling via de omvormer met de meterkast. Er zijn veel aanbieders die doe-het-zelf pakketten aanbieden met handige instructies. De panelen kun je in dit geval zelf plaatsen maar wordt toch altijd aangeraden om een elektricien in te schakelen om het e.e.a. in de meterkast in orde te maken. Daarna kun je op een veilige manier beginnen met het opwekken van zonnestroom.

Wat kosten zonnepanelen?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw zonnepanelen door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel doen.

Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken

Vind de beste vakman...

Vergelijk zonnepaneelbedrijven