Wat is de levensduur van zonnepanelen?

De totale levensduur van zonnepanelen, afhankelijk van de kwaliteit, ligt tussen de 20 en 30 jaar. Zonnepanelen gaan zo lang mee door onderstaande factoren:

  • Onderdelen Zonnepanelen bestaan uit hoogwaardig materiaal. Aangezien ze geen bewegende onderdelen bevatten is de levensduur lang en is er dus geen sprake van slijtage. Het mechanisme van zonnepanelen is tevens heel simpel, er kan dus weinig kapot gaan. Fabrikanten geven zelfs een vermogensgarantie van 20 jaar.
  • Plaatsing Zonnepanelen worden meestal geplaatst op daken. De kans dat er beschadiging optreedt op een dak is klein. De nieuwste panelen kunnen zelfs hevige hagelbuien aan en kan bij wijze van spreken zelfs op de panelen gelopen worden (niet aangeraden voor je eigen veiligheid natuurlijk).

Omvormer/inverter

Omvormers (onderdeel van het systeem) gaan bijvoorbeeld niet zo lang mee. Je dient een omvormer dan ook na 10 tot 15 jaar te vervangen. Lees meer.

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.

Meer veelgestelde vragen over zonnepanelen:
> Zonnepanelen vergelijken: hoe doe je dat?
> Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
> Werken zonnepanelen als het bewolkt is?
> Hoe werken zonnepanelen?
> Hoeveel elektriciteit kan een zonnepaneel opwekken?
> Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
> Kan ik zonnepanelen zelf plaatsen?
> Waar worden zonnepanelen geplaatst?
> Waar zijn zonnepanelen van gemaakt?
> Wat is een slimme meter?
> Wat is het verschil tussen zonnepanelen en PV-systemen?

Of bekijk hier alle vragen: zonnepanelen F.A.Q