Zonnepanelen Amsterdam

Zonnepanelen kopen in Amsterdam? Wat dat gaat kosten is niet precies te zeggen omdat elk dak en ieder huishouden anders is. Daarom is het verstandig om je tijd te nemen en uit te zoeken welke systemen er zoal worden aangeboden. Na het doen van een gedegen (prijs)onderzoek kun je uiteindelijk een goede keuze maken.

Zonne-energieGids.nl helpt je bij het vergelijken van zonnepaneel systemen, de prijzen en offertes. We brengen je daarvoor graag in contact met specialisten. Gebruik het offerteformulier om vandaag nog (lokale) installateurs te benaderen. Gratis en vrijblijvend.

Schuin dak voorbeeld zonnepanelen

In Amsterdam zonnepanelen kopen?

De belangrijkste reden waarom huiseigenaren kiezen voor zonnepanelen is uiteraard door de structurele besparing die kan worden gerealiseerd op de elektriciteitsfactuur. Hoe hoog deze zal zijn is niet direct aan te geven. Dit komt omdat de besparing wordt beïnvloed door diverse factoren (denk aan het vermogen en de hellingshoek van de zonnepanelen, het aantal zonuren ed.).

Als je zonnepanelen gaat kopen in Amsterdam dan is het goed om op o.a. de volgende punten te letten:

 • Het totale vermogen
 • Het rendement
 • Keurmerken
 • Wie is de leverancier en fabrikant/importeur?
 • Hoe zit het met de garantieregeling?
 • En wat is de prijs?
Gezien elke installateur je een ander systeem zal aanbieden is het verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een keuze gaat maken. Wil je een indicatie van de prijzen? Bekijk dan deze pagina.

Soorten zonnepanelen

Mono en poly zonnepaneelVoordat je besluit om een systeem op je dak te plaatsen, is het raadzaam om je te verdiepen in de soorten die te koop zijn. Welke je kiest is afhankelijk van je wensen, budget en dak. Er zijn 4 soorten zonnepanelen op de Nederlandse markt te koop: deze zijn monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas.

Terugverdientijd

Je gaat een grote investering in zonnepanelen doen? Dan wil je natuurlijk weten wat de terugverdientijd is. Het is daarnaast belangrijk om ook met deze punten rekening te houden:

Installateurs uit Amsterdam die jou een offerte zullen toesturen houden in alle gevallen rekening met bovenstaande.

Voorbeeldberekening prijs + rendement

Om je een idee te geven van de globale kosten in Amsterdam en de bijbehorende besparingen hebben we hieronder een voorbeeldberekening voor je.

De gemiddelde opbrengst waarvan sprake is ligt rond de 85% van het geïnstalleerd vermogen. Is dit 4.000 Wp? Dan kun je ervan uitgaan dat dit systeem in staat moet zijn om op jaarbasis gemiddeld 3.400 kWh aan stroom op te wekken. Om je besparing te achterhalen is het nodig om het aantal op te wekken kWh te vermenigvuldigen met de prijs van stroom. Een voorbeeld:

 • Totale kosten van het systeem: €6.500
 • Stroomprijs (oud): ongeveer €0,24 per kWh
 • Opbrengst zonnepanelen: gemiddeld 3.400 kWh
 • Jaarlijkse besparing: ongeveer €816
 • Te verwachten terugverdientijd van je investering: ongeveer 8 jaar

In het voorbeeld hierboven gaan we nog uit van de oude stroomprijs, maar omdat de werkelijke prijs daar ver boven ligt betekent dit dus dat je je investering nog veel eerder hebt terugverdiend. Het is dus verstandig om het aanbod in Amsterdam te vergelijken door te kijken naar welke systemen er aangeboden worden en tegen welke prijzen. Door deze systemen naast elkaar te leggen kun je een goede vergelijking en dus een goede beslissing maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met installateurs die je graag deskundig advies geven.

Salderen

Het kan voorkomen dat je tijdens een zonnige periode meer energie opwekt dan je verbruikt. Als dat gebeurt is het mogelijk om het overtollige stroom terug te leveren aan je energieleverancier. Hier krijg je een vergoeding voor. Dit heet salderen.

Subsidie + 0% BTW zonnepanelen Amsterdam

Vroeger waren er ook in Amsterdam landelijke subsidies voor zonnepanelen waardoor de aankoopprijs ervan kon worden gedrukt, maar tegenwoordig is dat niet langer het geval. Dit betekent echter niet dat je verplicht wordt om de hoofdprijs te betalen. Veel experts zijn van mening dat de huidige BTW-regeling interessanter is dan een subsidie zoals die van een aantal jaar terug.

Plat dak voorbeeld zonnepanelen

Zonnepanelen voor VvE's

VvE’s kunnen ook zonnepanelen aanschaffen. De opgewekte energie komt daarbij ten goede aan de bewoners. De regeling die de overheid hiervoor heeft bedacht heeft betrekking op de teruggave van de energiebelasting. Bovendien kunnen de kWh's teruggeleverd worden aan een energiemaatschappij. Zie: zonnepanelen VvE.

Vraag & Antwoord

Over de jaren heen hebben wij veel vragen met betrekking tot zonnepanelen en zonneboilers gekregen. De meest voorkomende vragen hebben we voor je uitgewerkt en op de Vraag & Antwoord pagina opgesomd. Ook kun je eventueel de begrippenlijst raadplegen.

Wat kosten zonnepanelen?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw zonnepanelen door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel doen.

Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken

Vind de beste vakman...

Vergelijk zonnepaneelbedrijven