Energetische terugverdientijd

Als een zonnepaneel gemaakt wordt dan is er energie nodig. Met de term energetische terugverdientijd wordt dit uitgelegd. Om een milieuvriendelijke oplossing te krijgen is het belangrijk dat de energetische terugverdientijd korter is dan de economische looptijd. Als de energetische terugverdientijd immers 30 jaar zou zijn en de economische looptijd van een zonnepaneel 25 jaar dan is het niet interessant om zonnepanelen te gebruiken voor een betere wereld.

Wat is de energetische terugverdientijd van zonnepanelen?

Tot een paar jaar terug was de energetische terugverdientijd van zonnepanelen 3 tot 4 jaar. Tegenwoordig is het gelukkig iets korter. Je moet nu eerder denken aan een terugverdientijd van 1 tot 2 jaar. En het zal ons niet verbazen als men deze looptijd nog veel verder weet terug te brengen.

Wat betekent dit?

Aangezien de economische levensduur van een zonnepaneel 25 tot 30 jaar is en de energetische terugverdientijd 2 jaar helpen zonnepanelen een positieve bijdrage te leveren aan onze wereld voor minimaal 23 jaar. Zonnepanelen dragen eraan bij om de uitstoot van CO2 te verminderen. En hierdoor is het een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat de wereld een stuk groener is en blijft.

Meer begrippen:
> Azimut
> Biomassa
> Gelijkstroom
> Groene stroom
> Groep
> Inverters
> Island protection
> Isolatie
> Terugleververgoeding
> Volt
> Warmtepomp
> Zonnecel
> Zonnestroom

Of bekijk alle begrippen.

Vind de beste vakman...

Vergelijk zonnepaneelbedrijven