De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Zonnepanelen voor winkels

Daken van winkeliers, onder andere de winkelpanden in gewone straten, zijn vaak geschikt voor stroomopwekking door middel van zonnepanelen. De regering heeft aantrekkelijke regelingen getroffen voor ondernemers om zonnepanelen aan te schaffen. Maar er zijn wat dingen die je daarbij moet weten. Is je dak er geschikt voor om er bijvoorbeeld zonnepanelen op te installeren? Daarnaast is het natuurlijk goed om te weten wat de kosten en baten zijn van zonnepanelen. Ook zijn er nog andere aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Zaken als aanmelding, monitoring en onderhoud mogen niet je aandacht verliezen.

Subsidieregelingen

Er zijn door de overheid een aantal belasting- en subsidieregelingen voor ondernemers ingesteld. Zo bestaat er de Milieu Investeringsaftrek, de MIA. Daarnaast is er de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen, afgekort VAMIL. Een derde regeling is de EIA, oftewel Energie Investeringsaftrek. De EIA en MIA kunnen niet samen worden ingezet, tenzij er sprake is van het verwijderen van asbestdaken. Maar als je geen asbestdak wilt verwijderen en daar zonnepanelen voor in de plek wilt laten komen, dan gaan deze twee regelingen niet samen. Andere combinaties van deze regelingen zijn wel mogelijk. Er zijn meer regelingen zoals ook de SDE+ regeling. Zie pagina fiscale regelingen voor winkeliers.

Kosten en baten voor winkels

Voor een winkel kan het voordelig zijn om gebruik te maken van zonnepanelen. Ondernemingen betalen ten eerste geen BTW over de aankoop en het onderhoud van zonnepanelen. Daarmee bespaar je al 21 procent in materiaalkosten en 6 procent op investering in arbeid. Dat verkort de terugverdientijd voor een groot deel. Het installeren is gemiddeld 20 tot 25 procent van de totale aanschafprijs.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.