Zonnepanelen voor MKB

Ook het dak van jouw bedrijfsruimte is geschikt voor zonnepanelen om daarmee stroom op te wekken. De overheid heeft speciale regelingen ingesteld die het investeren in zonnepanelen gunstiger maken voor MKB's. Er zijn echter wel een aantal vragen die je jezelf op voorhand kunt stellen.

Je kunt je namelijk afvragen of zonnepanelen op jouw dak geïnstalleerd kunnen worden. Ook de kosten en baten is iets waar je rekening mee moet houden. Aandachtspunten bij aanschaf zijn eveneens belangrijk. Praktische zaken als aanmelding, onderhoud en monitoring zijn ook dingen waar je rekening mee dient te houden. Zie ook pagina voor ondernemers voor meer informatie.

Zie ook pagina:

Regelingen voor MKB's met betrekking tot zonnepanelen

Er zijn enkele belastingregelingen en een subsidieregeling die interessant kunnen zijn voor middelgrote en kleine bedrijven die willen overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Er is de Milieu Investeringsaftrek, kortweg de MIA, de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen, afgekort VAMIL, en de Energie Investeringsaftrek, afgekort EIA. Deze regelingen kunnen samengaan, behalve de EIA en de MIA, die kunnen niet tegelijkertijd worden ingezet, behalve als het om asbestverwijdering gaat. Ondernemers die asbest laten verwijderen en zonnepanelen laten plaatsen hebben recht op zowel MIA, VAMIL en EIA. Lees verder op pagina fiscale regelingen voor MKB.

Kosten en baten

Voor ondernemers kan het voordelig zijn om zonnepanelen aan te schaffen. Ondernemers betalen ten eerste geen BTW over de aankoop van zonnepanelen en het onderhoud daarvan. Dat verlaagt de prijs van de bruto investering met 21% op materiaalkosten en 6% bruto op investering in arbeid. De installatie ligt ongeveer op 20% tot 25% van het totale aankoopbedrag. Zie ook pagina prijzen. Of laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis offertes op.

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.