De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Zonnepanelen voor bedrijven

Daken van bedrijfsruimtes zijn vaak geschikt voor het opwekken van stroom door middel van zonnepanelen. Er is een hoop ruimte voor. Speciale regelingen die de overheid heeft genomen maken het gunstiger voor bedrijven om zonnepanelen aan te schaffen. Daarbij zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als bedrijf zijnde. Is het mogelijk om op jouw dak zonnepanelen te installeren? Wat zijn de kosten en baten van zonnepanelen? Daarnaast zijn er nog aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen die je in acht moet houden. Als laatste zijn praktische zaken als aanmelding, onderhoud en monitoring dingen die je aandacht niet mogen ontschieten.

Fiscale regelingen

Er zijn een paar belastingregelingen en subsidieregelingen voor bedrijven ingesteld. Ten eerste is er de Milieu Investeringsaftrek, afgekort MIA. De tweede regeling is de VAMIL, oftewel de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen. Als derde is er nog de Energie Investeringsaftrek, ook wel EIA genoemd. De EIA en de MIA kunnen niet samen worden ingezet, een combinatie van andere belastingregelingen is wel mogelijk. Ga ook naar pagina fiscale regelingen voor bedrijven.

Kosten en baten van zonnepanelen voor bedrijven

Het kan voor bedrijven voordelig zijn om zonnepanelen te gebruiken. Ondernemingen betalen allereerst geen BTW over de aankoop van zonnepanelen en ook niet over het onderhoud daarvan. Daarmee bespaar je als ondernemer 21% op materiaalkosten en 6 procent op de investering in arbeid. De installatiekosten liggen ongeveer rond de 20% tot 25% van het totale aankoopbedrag.

Laat een installateur je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag meerdere offertes op.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.