Zonnepanelen voor bedrijven

Daken van bedrijfsruimtes zijn vaak geschikt voor het opwekken van stroom door middel van zonnepanelen. Er is een hoop ruimte voor. Speciale regelingen die de overheid heeft genomen maken het gunstiger voor bedrijven om zonnepanelen aan te schaffen. Daarbij zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als bedrijf zijnde. Is het mogelijk om op jouw dak zonnepanelen te installeren? Wat zijn de kosten en baten van zonnepanelen? Daarnaast zijn er nog aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen die je in acht moet houden. Als laatste zijn praktische zaken als aanmelding, onderhoud en monitoring dingen die je aandacht niet mogen ontschieten.

Fiscale regelingen

Er zijn een paar belastingregelingen en subsidieregelingen voor bedrijven ingesteld. Ten eerste is er de Milieu Investeringsaftrek, afgekort MIA. De tweede regeling is de VAMIL, oftewel de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen. Als derde is er nog de Energie Investeringsaftrek, ook wel EIA genoemd. De EIA en de MIA kunnen niet samen worden ingezet, een combinatie van andere belastingregelingen is wel mogelijk. Ga ook naar pagina fiscale regelingen voor bedrijven.

Kosten en baten van zonnepanelen voor bedrijven

Het kan voor bedrijven voordelig zijn om zonnepanelen te gebruiken. Ondernemingen betalen allereerst geen BTW over de aankoop van zonnepanelen en ook niet over het onderhoud daarvan. Daarmee bespaar je als ondernemer 21% op materiaalkosten en 9% op de investering in arbeid. De installatiekosten liggen ongeveer rond de 20% tot 25% van het totale aankoopbedrag.

Laat een installateur je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag meerdere offertes op.

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.