Ontvang ik subsidie voor een zonneboiler?

Ooit was er een specifieke zonneboiler subsidie beschikbaar waar huishoudens van gebruik konden maken. Die deden dat ook gretig en werd er door ongeveer 70.000 huiseigenaren aanspraak gemaakt op een budget van €62 miljoen euro. Tegenwoordig is er geen speciale subsidie voor zonneboilers maar valt de regeling onder een bredere regeling. De ISDE-regeling is in het leven geroepen om huishoudens te stimuleren om eventueel zonneboilers of andere duurzame apparaten zoals warmtepompen en pelletkachels aan te schaffen.

Hier vind je alle informatie over de ISDE-regeling zonneboiler.

Lokale subsidies zonneboiler

Omdat er al een landelijke regeling is (ISDE) is de kans klein dat je tevens gebruik kunt maken van een regeling van jouw gemeente of provincie. Toch is het aan te raden om even op de website van jouw gemeente of provincie te kijken naar regelingen die je samen met de ISDE mag aanvragen. Of kijk op deze website van de overheid: www.energiesubsidiewijzer.nl.

Voor ondernemers

Voor ondernemers zijn er ook diverse fiscale regelingen beschikbaar waardoor zij geld kunnen ontvangen wanneer ze zonneboilers aanschaffen. Een van deze regelingen is de Energie Investeringsaftrek (EIA). Deze regeling maakt het mogelijk om te genieten van fiscale voordelen wanneer je investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie. Van de investeringskosten kun je maar liefst 41,5% aftrekken van de fiscale winst van jouw bedrijf. Een soort gelijke regeling is de MIA en kunnen soms ook gecombineerd worden.

Vind de beste vakman...

Vergelijk zonnepaneelbedrijven