VAMIL

De VAMIL wordt vaak in combinatie met de Milieu-investeringsaftrek (MI) toegepast, omdat ze dezelfde voorwaarden hebben. Beide regelingen maken bijvoorbeeld gebruik van de Milieulijst. Elk milieuvriendelijke bedrijfsmiddel dat in aanmerking komt voor de MIA en de VAMIL worden op deze lijst opgenomen. Zonnepanelen staan elk jaar op deze lijst. Met deze fiscale aftrekregeling kunnen ondernemers voordelig investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. Hierdoor kan er een bijdrage geleverd worden aan een schone en duurzame toekomst. Met deze regeling mag de ondernemer op elk gewenst tijdstip de investeringskosten van het milieuvriendelijke bedrijfsmiddel afschrijven. Dit percentage kan oplopen tot 75%.

In aanmerking komen voor VAMIL

Particulieren komen niet in aanmerking voor deze fiscale aftrekregeling. Deze aftrek is echt alleen voor ondernemers. Je moet een bedrijf in Nederland hebben en daarnaast ook inkomens- en vennootschapsbelasting betalen. Het bedrijfsmiddel dat je aanschaft moet daarnaast milieuvriendelijk zijn en op de Milieulijst staan. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beslist welke bedrijfsmiddelen op de lijst staan. De investering moet daarnaast betrekking hebben op de aanschaf van een bedrijfsmiddel. Het bedrijfsmiddel moet een waarde van minimaal €2.500 hebben. Dit bedrag haal je meestal wel met de aanschaf van zonnepanelen. De VAMIL is niet geldig op tweedehands bedrijfsmiddelen.

Hoe maak ik gebruik van de VAMIL?

Om gebruik te maken van de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen aftrek moet je digitaal een melding doen bij de RVO. Dit moet binnen 3 maanden na de aanschaf van een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Vervolgens ontvang je van de RVO een ontvangstbevestiging voor je eigen boekhouding. Deze verklaring moet je goed bewaren. De VAMIL verwerk je vervolgens zelf bij het doen van de belastingaangifte. De Belastingdienst beslist met advies van de RVO over jouw aangifte. Als het wordt goedgekeurd, is het mogelijk om tot maar liefst 75% van de investeringskosten van de zonnepanelen af te schrijven. Dit kan op ieder willekeurig moment naar keuze. Laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis offertes op.

Adviseur inhuren

Er zijn ook bepaalde bureaus die zich specialiseren in het verwerven van subsidies voor bedrijven. Deze experts hebben vaak heel veel kennis omtrent de aanvraag van de subsidie voor jouw bedrijf. En kunnen daarbij ook waardevolle tips geven, ook over de apparaten en veelvoorkomende fouten die aanvragers maken. Het nadeel is echter wel dat je een flink tarief moet betalen voor het in orde maken van jouw aanvraag.

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.

Zie ook:
- www.rvo.nl/vamil
- www.belastingdienst.nl/vamil
- www.ondernemersplein.nl/vamil