De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Zonnepanelen voor autogarages

Het dak van je autogarage kan een geschikte ruimte zijn om stroom op te wekken door er zonnepanelen op te plaatsen. De overheid heeft speciale regelingen getroffen die het gunstiger maken voor bedrijven zoals autogarages om zonnepanelen te gebruiken. Er zijn echter wel wat dingen die je in acht moet nemen. Is je dak bijvoorbeeld geschikt voor zonnepanelen? Kunnen ze daar geïnstalleerd worden. Of wat zijn de kosten en baten van zonnepanelen? Ook zijn er aandachtspunten die je in acht moet houden als je zonnepanelen aanschaft. Als laatste mogen ook praktische zaken als aanmelding, onderhoud en monitoring niet je aandacht verliezen.

Regelingen voor autogarages met betrekking tot zonnepanelen

Door de overheid zijn er wat belasting- en subsidieregelingen voor bedrijven ingesteld. Allereerst is er de Milieu Investeringsaftrek, kortweg MIA. Dan is er de VAMIL, de afkorting voor Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen. De derde regeling is de Energie Investeringsaftrek, ook wel EIA genoemd. De EIA en de MIA kunnen alleen samen worden ingezet als er sprake is van asbestverwijdering. Als dat niet het geval is, gaan EIA en MIA niet samen. Andere combinaties van regelingen zijn wel mogelijk. Bekijk pagina fiscale subsidieregelingen zonnepanelen.

Kosten en baten van zonnepanelen voor autogarages

Voor een autogarage is het soms voordelig om zonnepanelen te gebruiken. Als onderneming betaal je ten eerste geen BTW over de aankoop en onderhoud van zonnepanelen. Dat scheelt al 21 procent in materiaalkosten en 6% op arbeidsinvestering. Daarmee verkort je de terugverdientijd aanzienlijk. Installatiekosten liggen gemiddeld rond de 20 tot 25 procent van de totale aankoopprijs, dus reken maar uit. Een installateur kan voor je berekenen wat de kosten en baten zijn voor jouw bedrijf.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.