Zonnepanelen voor agrariërs

Zonnepanelen voor agrarische bedrijven kunnen de eigenaar een hele hoop energiekosten besparen en vaak is er voor panelen veel plek op het dak van stallen en schuren. Toch werden er voor agrariërs hoge eisen aan zonnepanelen gesteld. Verschillende situaties en elementen hebben invloed op zonnepanelen, waardoor de panelen het zwaarder te verduren hebben dan in normale omstandigheden. Denk hierbij aan stof, zand, vocht en ammoniak. Toch zijn er bedrijven die hoge kwaliteitspanelen leveren die een hoge opbrengst leveren waarbij je een hoop werk uit handen wordt genomen.

Regelingen voor agrariërs met betrekking tot zonnepanelen

Er zijn een aantal belastingvoordelen en subsidieregelingen die interessant kunnen zijn voor agrariërs die zonnepanelen willen aanschaffen. De eerste regeling waar je gebruik van kunt maken is de Energie Investeringsaftrek, de EIA, en de Milieu-investeringsaftrek , de MIA. Dankzij deze regelingen wordt de terugverdientijd van de investering een stuk lager. Al deze regelingen kunnen toegepast worden op de reguliere afschrijving. Ook kan het gaan om asbestverwijdering. Als je als agrariër je asbestdak verwijderd en er zonnepanelen voor in de plaats zet, dan wordt dat gestimuleerd door de overheid door aantrekkelijke financiële vergoedingen. De vergoedingen gaan via de provinciën en is er op dit moment alleen nog een subsidie voor boeren in Friesland. Meer hierover: asbest subsidies.

De terugverdientijd van zonnepanelen voor agrariërs

Wat de terugverdientijd is van zonnepanelen voor agrariërs varieert sterk en is afhankelijk van de grootte van de installatie en de hoeveelheid zoninstraling de panelen opvangen. Gemiddeld genomen is de terugverdientijd voor agrarische bedrijven tussen de 15 en 17 jaar. Dit komt omdat agrarische bedrijven vaak 6 cent per kWh betalen, terwijl particulieren of kleine bedrijven gemiddeld 21 cent per kWh betalen. Zo verdienen particulieren de installatie binnen ongeveer 5 tot 8 jaar terug. Neem vrijblijvend contact op met zonnepaneel bedrijven die je verder kunnen helpen.

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.