De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Zonnepanelen op een schuin dak

Op een schuin dak kunnen zonnepanelen een voordeel zijn, want de hellingshoek is er al en heb je geen speciale constructies nodig die je wel nodig hebt zodra je over een plat dak beschikt. Wat een probleem kan zijn is de richting. Een dak op het zuiden geeft namelijk het meeste rendement.

De plaatsing van zonnepanelen op een schuin dak gebeurd over het algemeen als volgt. Eerst wordt de dakbevestiging van de zonnepanelen geplaatst. Dat kunnen haken zijn. Daar wordt een aluminium rails op geplaatst. Met speciale klemmen worden de panelen op de rails geklemd. Bij dakpannen wordt er eerst een frame over de pannen geplaatst voor een voordelige en stevige montage. De temperatuur van de zonnepanelen blijft op die manier laag omdat wind onder de panelen door kan. Het rendement verbeterd als de panelen niet te warm worden. Zie: rendement.

Richting van zonnepanelen

Een nadeel van een schuin dak kan de richting zijn. Een dak in een andere richting dan het zuiden kan een hoop rendement schelen, en dat is jammer. Zonnepanelen die gericht staan op het zuiden zijn de meest rendementsgevende panelen. Verlies van rendement komt daar niet voor. Maar een dak op het zuidoosten of zuidwesten geeft al gauw een verlies van vijf procent rendement op jaarbasis. Groter worden de verliezen bij een dak op het oosten of het westen. Dan verlies je al gauw twintig procent rendement. De terugverdientijd wordt hiermee flink langer.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.