Zonnepanelen op een hellend dak

Zonnepanelen op een hellend dak kunnen een voordeel zijn, mocht je over zo een dak beschikken. De hellingshoek is er immers al. Het enige probleem is dat het dak niet altijd op het zuiden is gericht. Zonnepanelen op een schuin dak worden als volgt gemonteerd. Eerst wordt de dakbevestiging geplaatst, bijvoorbeeld dakhaken, en op die bevestiging plaatst de monteur een aluminium rails. Met speciale klemmen worden de zonnepanelen op de rails geklemd. Als het dakpannen betreft wordt er eerst een frame over de dakpannen heen geplaatst voor een stevige installatie. De temperatuur van de zonnepanelen blijft hierdoor lager door de wind die eronder door waait. En krijg je een beter rendement.

Richting van zonnepanelen

Het nadeel van een schuin dak kan zijn dat het niet op het zuiden gericht is. Als je dak in een andere windrichting staan, dan kan er een hoop rendement verloren gaan, en dat is jammer. Zonnepanelen die gericht zijn op het zuiden zijn dus optimaal. Daarbij verlies je geen rendement. Maar als het dak op het zuidoosten of op het zuidwesten gericht is, dan verlies je al gauw 5% aan rendement. Daken die op het oosten of het westen zijn gericht die verliezen al snel zo een 20% rendement. Hierdoor wordt de terugverdientijd hoger.

Zonnepanelen op een rieten dak

Je kan op een rieten dak geen zonnepanelen plaatsen omdat rieten daken door de jaren wat inzakken. Zelfs al worden de panelen op voldoende afstand van het riet bevestigd, het inzakken zorgt dat de panelen eveneens verzakken. Hierdoor komen ze in aanraking met het riet en ontstaat er brandgevaar. Zonnepanelen kunnen namelijk aardig heet worden. Dat betekent dat er technische complicaties zijn, maar ook dat je geen verzekeraar kan vinden die je woning in deze situatie wilt verzekeren.

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.