De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Garantieregeling

De garantieregeling van zonnepanelen: hoe zit dat? Een zonnestroomsysteem laten plaatsen is een grote financiële investering, vaak gaat het om een bedrag van €4000 euro of meer. Je gaat er dan ook vanuit dat jouw zonnestroominstallatie minstens 20 tot 25 jaar stroom kan blijven leveren. Over het algemeen gaat een zonnestroominstallatie erg lang mee, maar het is natuurlijk altijd handig om de garantie goed op papier te hebben. Er zijn verschillende typen garantie op zonnepanelen. Voor woningeigenaren die investeren in zonnepanelen kan het daarom lastig zijn om te weten waar ze recht op hebben.

Wat is de garantie op zonnepanelen?

Een zonnestroomsysteem bestaat uit de PV-panelen, de omvormer en andere toebehoren. Op elk deel van het systeem geldt een andere garantieperiode. De garantie kan bij elke soort en merk verschillen. Over het algemeen is de productgarantie hooguit 5 jaar, maar er zijn ook fabrikanten die 30 jaar productiegarantie bieden. De garantieregeling van zonnepanelen bestaat niet alleen uit de garantie op de PV-panelen. Je krijgt namelijk ook nog productiegarantie op de omvormer. Dit is ongeveer 5 jaar. Ook op de bevestigingsmaterialen zit vaak garantie, maar dit wordt over het algemeen niet apart benoemd. De garantie geldt voor de defecten op een product en niet de gebruikelijke achteruitgang.

Vermogensgarantie en installatiegarantie

Naast productgarantie krijg je ook vermogensgarantie en installatiegarantie. Zonnepanelen kennen een vorm van degradatie. Dit houdt in dat het vermogen van het systeem langzaam zal afnemen. Na de installatie is er sprake van een vermogen van 100%. Na een aantal jaar kan dit met 10% afgenomen zijn. De vermogensgarantie is vaak 10 jaar voor 90% en na 20 jaar voor 80% van het oorspronkelijke vermogen. De installatiegarantie is bedoeld om de werking van het systeem en goed installatiewerk te garanderen. Soms kunnen kabels of stekkers niet goed aangesloten zijn of losschieten door weersomstandigheden. De installatiegarantie is zo een 2 jaar.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.