Efficiency zonnepaneel

ZonnepanelenDoor te letten op de efficiency is het mogelijk om een maximaal rendement op je investering te krijgen. De efficiency is een percentage welke aangeeft hoe goed een paneel zonlicht kan omzetten in stroom. Hoe hoger het percentage is, hoe hoger de opbrengst is qua zonnestroom. Monokristallijne zonnepanelen hebben de beste efficiency van de verschillende soorten. Er zijn echter 3 andere zonnepaneel soorten waar je om andere redenen voor kunt kiezen.

Het is goed om de soorten zonnepanelen met elkaar te vergelijken. En ook om te weten dat de efficiency niet hetzelfde is als het rendement op je investering. De eerste zonnecellen hadden een efficiency van zo een 1% (zie: Wikipedia). Tegenwoordig koop je panelen met een efficiency van zo een 14%. Hoogrendement zonnepanelen hebben een veel hogere efficiency en worden bijvoorbeeld gefabriceerd door onder meer BenQ. Het percentage ligt in dit geval rond de 20%. Het gebruik van deze panelen heeft als voordeel dat je dus meer stroom per m2 oppervlak kan opwekken. Als je bijvoorbeeld een klein dak hebt en toch een bepaald aantal kWh's per jaar wilt opwekken dan kun je dit dus realiseren door gebruik te maken van hoogrendement zonnepanelen. Houd er wel rekening mee dat deze panelen fors duurder zijn dan de 'gewone' panelen. Als je kijkt naar de totale kosten betaal je er wel meer voor. Laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis offertes op.

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.