De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Efficiency zonnepaneel

Door te letten op de efficiency is het mogelijk om een maximaal rendement op je investering te krijgen. De efficiency is een percentage welke aangeeft hoe goed een paneel zonlicht kan omzetten in stroom. Hoe hoger het percentage is, hoe hoger de opbrengst is qua zonnestroom. Monokristallijne zonnepanelen hebben de beste efficiency van de verschillende soorten. Er zijn echter 3 andere zonnepaneel soorten waar je om andere redenen voor kunt kiezen.

Het is goed om de soorten zonnepanelen met elkaar te vergelijken. En ook om te weten dat de efficiency niet hetzelfde is als het rendement op je investering. De eerste zonnecellen hadden een efficiency van zo een 1% (zie: Wikipedia). Tegenwoordig koop je panelen met een efficiency van zo een 14%. Hoogrendement zonnepanelen hebben een veel hogere efficiency en worden bijvoorbeeld gefabriceerd door onder meer BenQ (zie BenQ High Power SunForte). Het percentage ligt in dit geval rond de 20%. Het gebruik van deze panelen heeft als voordeel dat je dus meer stroom per m2 oppervlak kan opwekken. Als je bijvoorbeeld een klein dak hebt en toch een bepaald aantal kWh’s per jaar wilt opwekken dan kun je dit dus realiseren door gebruik te maken van hoogrendement zonnepanelen. Houd er wel rekening mee dat deze panelen fors duurder zijn dan de ‘gewone’ panelen. Als je kijkt naar de totale kosten betaal je er wel meer voor. Laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis offertes op.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.