De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Prijzen zonnecollector 2018

De prijzen van zonneboilers lopen sterk uiteen. Je kunt het beste kiezen voor een zonneboiler en installatiebedrijf met keurmerk. Het is toch een hele investering, je wilt natuurlijk je geld goed besteden en kiezen voor kwaliteit.

De prijs van een zonneboiler is afhankelijk van de grootte en de installatieplaats in huis. Hoe verder het van het dak af geïnstalleerd moet worden (waar de panelen zijn), des te hoger de prijs. De beste installatieplaats is dus eigenlijk zo hoog mogelijk, bijvoorbeeld op zolder. Een zonneboiler met een inhoud van 50 liter is geschikt voor 1 persoon. Iedere vermenigvuldiging van 50 liter is dus het aantal personen dat maximaal gebruik kan maken van de boiler. Zo is 250 liter bijvoorbeeld geschikt voor 5 personen.

Zonneboiler prijzen zijn afhankelijk van:

  • Soort
  • Merk
  • Grootte
  • Aantal collectoren
  • Plaats waar deze geïnstalleerd moet worden
  • Installatie- en servicekosten

De prijzen zijn meestal berekend op basis van een compleet pakket. Dat is dus de zonneboiler, zonnecollector voor op het dak, vloeistof voor de verwarming van het water, de warmtepomp en het expansievat. De aanschafprijzen zijn best behoorlijk, maar de terugverdientijd is kort. Zo ongeveer tussen de 4 en 6 jaar. Met een zonneboiler kan namelijk tot 50% bespaard worden op het gasverbruik. Het terugverdienen van de boiler gaat direct in zodra deze is geïnstalleerd. Belangrijk is in ieder geval dat je kiest voor een zonneboiler die duurzaam is, daar doe je nu eenmaal langer mee. Zo maar een boiler aanschaffen zonder keurmerk of bij een installatiebedrijf met lage kwaliteit is niet verstandig. Vaak heb je dan maar heel kort plezier van jouw investering.

Schatting van de aanschafprijs inclusief installatiekosten zijn:

  • 100 liter met 1 collector €2000 euro – €2500 euro
  • 100 liter met 2 collectoren €2500 euro – €3000 euro
  • 200 liter met 2 collectoren €3000 euro – €3500 euro
  • 300 liter met 3 collectoren €3500 euro – €5000 euro

Wat gaat een zonneboiler jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.