De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Informatie zonnecollector

Een zonnecollector kan zonlicht omzetten in warmte. Deze warmte kan vervolgens thuis in verschillende toepassingen worden gebruikt. Zoals proceswarmte, het verwarmen van ruimtes of (tap)water. De collectoren kunnen tevens worden gebruikt om in de zomer het grondwater onder een huis of gebouw op te warmen. In de winter kan dan via een waterpomp het gebouw zeer efficiënt verwarmd worden. Door deze oplossingen te combineren kan er enorm gereduceerd worden op CO2-uitstoot en stookkosten.

Wat is een zonnecollector?

De werking van een zonnecollector is eenvoudig. Wanneer een metalen voorwerp een tijd in de zon ligt, wordt deze warm. Het principe van de zonnecollector is vrijwel hetzelfde. Over het algemeen bevat de collector een metalen voorwerp waar een medium doorheen stroomt. Zo kan de gewonnen warmte worden afgevoerd.

Soorten zonnecollectoren

Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren. Vooral de vlakke-plaat zonnecollector en de vacuümbuizen worden gebruikt voor decentrale opwekking. Voor centrale opwekking worden de parabolische trog en hete lucht collectoren gebruikt.

Wat is het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren?

Een zonnepaneel is ontworpen om met zonlicht elektriciteit op te wekken. Dit gebeurt met de fotovoltaïsche cellen van het paneel. De zonnecollector zet het zonlicht niet om in elektriciteit, maar in warmte. De warmte kan vervolgens op diverse manieren worden toegepast.

Wat gaat een zonneboiler jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop. Vraag daarom nu offertes op.

Bron: Zonnecollector

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.