Wat zijn de beste zonnepanelen?

Zonnepanelen voorbeeldenAls je zonnepanelen gaat kopen dan wil je natuurlijk graag de beste zonnepanelen kopen welke er zijn. Je wilt het beste merk, het hoogste rendement en de laagste prijs. Tenminste als dat allemaal kan. Het is helaas niet mogelijk om een specifiek merk of model zonnepanelen te benoemen welke de beste zonnepanelen zijn. Er zijn verschillende factoren welke namelijk bepalen welke soort zonnepanelen het beste voor jouw woning kan zijn.

Zonnepanelen gaan in de regel 25 jaar mee en is het goed om een weloverwogen keuze te maken. Er zijn 4 soorten en een groot aantal verschillende merk zonnepanelen te verkrijgen. Op dit moment scoren zonnepanelen met monokristallijn cellen het beste. M.a.w. per m2 heb je het minste oppervlak nodig en daarom is deze soort zonnepaneel ook erg geliefd bij huiseigenaren met een klein dakoppervlak. De panelen hebben een egale kleur en leveren dankzij de indeling van de eentonige kristallen het meeste op.

Verder bestaan er bijvoorbeeld polykristallijn zonnepanelen en bestaan deze uit meerdere grovere kristallen. Het ziet er ook meer uit als een plaat met gebroken scherven. Het rendement is wat lager, maar als je meer ruimte gebruikt dan is het een goede keuze. De kosten zijn per paneel ook een stuk lager dan bij de monokristallijne cellen. Welke van de 2 het beste voor jouw is is afhankelijk van meerdere factoren en kan niet zo snel gezegd worden. Daarom is het verstandig om je te laten adviseren door specialisten die een kostenoverzicht met het te behalen rendement kunnen opmaken. Er zijn overigens nog 2 soorten panelen, bekijk ze hier.

Enkele aandachtspunten

Als je zonnepanelen gaat kopen dan is het goed om op de volgende punten te letten:

  • Het vermogen van de zonnepanelen
  • Het rendement van de zonnepanelen
  • Zit er een keurmerk bij het zonnepaneel?
  • Wie is de leverancier en fabrikant/importeur?
  • Hoe zit het met de garantie?
  • En wat is de prijs?

Gezien elke installateur je een ander systeem met een ander merk zonnepaneel zal aanbieden is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken voordat je een keuze gaat maken.

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.

Meer veelgestelde vragen over zonnepanelen:
> Zonnepanelen vergelijken: hoe doe je dat?
> Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
> Krijg ik garantie op zonnepanelen?
> Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen?
> Hoe kom ik in aanmerking voor het teruglevertarief?
> Werken zonnepanelen als het bewolkt is?
> Zijn zonnepanelen in Nederland rendabel?

Of bekijk hier alle vragen: zonnepanelen F.A.Q