De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Wat is de levensduur van een zonneboiler?

De levensduur van een zonneboiler varieert tussen de 15 en 30 jaar. De speling van 15 jaar ontstaat door een combinatie van verschillende factoren, maar is de kwaliteit van het apparaat doorslaggevend.

Kwaliteit van de zonneboiler

De levensduur wordt mede bepaald door de kwaliteit van de zonneboiler. Zo zijn er boilers die uit China worden geïmporteerd. Deze hebben vaak een lagere kwaliteit wat zorgt voor een kortere levensduur en vaak ook een lager rendement. Er zijn Nederlandse fabrikanten die zonneboilers maken van een iets hogere kwaliteit. Net als zonnepanelen mag je ervan uitgaan dat je zonneboiler systeem minstens 25 jaar meegaat. De Nederlandse bedrijven bieden over het algemeen een goede garantieregeling en gebruiken degelijke materialen.

Recyclen materialen

Wanneer de zonneboiler het einde van zijn levensduur bereikt, kunnen een aantal onderdelen gerecycled worden. In een zonneboiler zitten namelijk waardevolle metalen en ijzer. Dit kan vaak bij een milieustation van je gemeente. Kijk op hun website voor meer informatie hierover.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.