De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen worden ook wel glas in glas zonnepanelen genoemd. Dit type zonnepaneel behoort tot de nieuwe generatie. Er wordt gezegd dat dit type beter is dan zijn voorgangers, omdat er minder sprake is van degradatie. Hierdoor heeft het een hogere opbrengstgarantie en een langere levensduur. Voordat je besluit om voor dit type te kiezen, is het raadzaam om je eerst in de wereld van zonnepanelen te verdiepen. Door de verschillende soorten panelen met elkaar te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken.

Voordelen van glas-glas zonnepanelen

Een van de voordelen van dit type paneel is al eerder benoemd. Een groot nadeel van de reguliere PV-panelen is dat ze door de jaren heen te maken krijgen met degradatie. In tegenstelling tot de reguliere panelen bestaat glas-glas zonnepanelen uit twee lagen glas. Hierdoor zijn de zonnecellen als het ware beter verpakt. Dit maakt deze panelen sterker en stabieler. Je kunt er dus langer mee doen, omdat ze beter bestendig zijn tegen alle weersomstandigheden, vocht en chemicaliën. Volgens de fabrikanten brengen deze panelen 25% meer opbrengst op dan de traditionele PV-panelen. Glas-glas is een stuk duurder dan de andere soorten. Het is echter ook erg rendabel waardoor je de investering snel weer hebt terugverdiend. Een specialist kan je laten zien dat over een periode van 25 jaar je een hogere opbrengst hebt met deze panelen. De hogere aanschafprijs is dus te rechtvaardigen omdat je het meer dan alleen gaat terug verdienen.

Glas-glas zonnepanelen in vergelijking met traditionele panelen

In de volgende tabel zijn alle soorten PV-panelen die momenteel op de markt zijn weergegeven. De kosten worden met elkaar vergeleken en je kunt zien hoe rendabel elke soort is. Daarnaast worden ook een aantal pluspunten benoemd. Zoals je kunt zien, zijn glas in glas pv-panelen de beste kwaliteit zonnepanelen. Ze gaan lang mee en hebben een hogere opbrengstgarantie. Het enige minpuntje is dat deze soort het duurste is van allemaal.

Soort Kosten Rendement Pluspunt
1) Monokristallijn Duurder dan polykristallijn en dunne film Zeer hoog Geschikt voor kleine daken, want er is minder m2 van nodig
2) Polykristallijn Goedkoper dan monokristallijn Goed Ideaal voor grote oppervlaktes
3) Dunne film Goedkoper dan monokristallijn Laag Buigzaam, te gebruiken voor objecten (voertuigen, carports, zonwering, voorgevels etc.)
4) Glas-glas Duurder dan andere soorten Zeer hoog Langere levensduur

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.