De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

MIA

De Milieu-investeringsaftrek is een subsidie bedoeld voor ondernemers. Hiermee worden zij gestimuleerd om milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aan te schaffen of om te investeren in duurzame energie. Een voorbeeld hiervan is het laten installeren van zonnepanelen. Met deze fiscale regeling mogen ondernemers tot 36% van het investeringsbedrag van de fiscale winst aftrekken. Het is voor ondernemers hiermee een stuk voordeliger om te investeren in milieuverantwoordelijke bedrijfsmiddelen. Voor het jaar 2018 is er een budget van €97 miljoen euro vastgesteld voor de Milieu-investeringsaftrek. De MIA wordt in veel gevallen gecombineerd met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (afgekort: VAMIL).

Hoe kom je in aanmerking voor de MIA?

Je komt in aanmerking voor deze fiscale aftrekregeling als je een onderneming hebt. Een andere voorwaarde is dat je inkomens- en vennootschapsbelasting betaalt in Nederland. Het bedrijfsmiddel waarin je investeert moet daarnaast op de Milieulijst staan. Dit is een lijst met investeringen die minder milieubelastend zijn. De Milieulijst wordt jaarlijks door de Rijksdienst voor ondernemend Nederland gepubliceerd. De investering moet daarnaast betrekking hebben op de aanschaf van een bedrijfsmiddel. Een andere voorwaarde is dat het bedrijfsmiddel nieuw moet zijn en minimaal €2.500 moet kosten. Voor hetzelfde bedrijfsmiddel kun je niet tegelijkertijd in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek. Laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis offertes op.

Aanvragen

Om in aanmerking te komen voor de Milieu-investeringsaftrek moet je tijdig een melding maken bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Dit kun je via de website RVO.nl doen en moet binnen 3 maanden na de investering gebeuren. Vervolgens ontvang je van de RVO een ontvangstbevestiging die je bij de boekhouding moet bewaren. Bij het doen van de belastingaangifte verwerk je zelf de MIA. Uiteindelijk is het de taak van de Belastingdienst om samen met de RVO een beslissing te maken over jouw aangifte. Als je aan alle eisen voldoet, mag je tot 36% van het totale bedrag van jouw investering aftrekken van de fiscale winst.

Lees verder over de MIA en VAMIL.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Bron: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.