De website www.zonne-energiegids.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

EIA

De Energie-investeringsaftrek, afgekort als EIA, is een fiscale aftrekregeling. De overheid ondersteunt hiermee ondernemers bij investeringen in duurzame energie en energiebesparende bedrijfsmiddelen zoals zonnepanelen. De EIA is alleen bedoeld voor ondernemers die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. Particulieren hebben hier dus geen recht op. De EIA levert veel voordelen op voor ondernemers, want de zonnepanelen eigenaren mogen eenmalig maximaal 55,5% van de totale investering aftrekken van hun fiscale winst. Dit komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Ondernemers die profiteren van de EIA betalen dus minder belasting.

Voorwaarden

De Energie-investeringsaftrek een aantrekkelijke fiscale regeling. Je kunt alleen van deze regeling profiteren als je aan een aantal voorwaarden voldoet. De EIA is in leven geroepen voor bedrijven die inkomens- of vennootschapsbelasting betalen in Nederland. Bovendien moet je investeren in een bedrijfsmiddel dat minimaal €2.500 kost en op de Milieulijst staat van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor de aanschaf van zonnepanelen gelden daarnaast een aantal extra voorwaarden om in aanmerking te komen voor de EIA. Je komt alleen in aanmerking voor deze regeling als de zonnepanelen een vermogen hebben van meer dan 25 kW. Het zonnestroomsysteem moet daarnaast aangesloten zijn op een elektriciteitsnet via een aansluiting van 3×80 Ampère of meer. Neem vrijblijvend contact op met zonnepaneel monteurs die je verder kunnen helpen.

Hoe maak je gebruik van de Energie-investeringsaftrek?

Na de aanschaf van de zonnepanelen moet je binnen 3 maanden de investering digitaal melden. Dit kun je doen via het eLoket van RVO.nl. Vervolgens ontvang je een ontvangstbevestiging die je goed moet bewaren. In jouw aangifte geef je de energie-investeringsaftrek aan, zodat de Belastingdienst over de aangifte kan beslissen. Als je aan alle voorwaarden voldoet, mag je 55,5% van de het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst. Het is toegestaan om de EIA tegelijkertijd toe te passen met de Kleinschaligheidsinvesteringaftrek (KIA). Je komt niet in aanmerking voor de EIA als je ook al een SDE+ subsidie hebt aangevraagd.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Bron: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in Nederland stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.